Еврофондове – манипулации.

Първите 7 години от членството на България в ЕС доказаха една проста истина. Така наречените "фондове" на Европа се оказаха помощно средство единствено за корумпиране на българските правителства и техния обслужващ персонал. 

Тези помощи трябваше да доведат до изравняване на обществените разлики в Европа, до покачване на жизнения стандарт на българите и приближаването му поне до средно-европейските нива. 

Уви, нищо такова не се е случило. Тъкмо обратното. 

Това е така, защото навсякъде, където има субсидии отношенията се изкривяват и те поставят в наркотична зависимост определени обществени групи или в случая псевдо-елитите. 

Мантрата за вездесъщите помощи на Европа е фалшива. Твърдението, че без тях няма растеж е кръгла лъжа. 

Отдавна в Европа има звено за популяризиране на публично частното партньорство, което е чистата система за съчетаване на частния с обществения интерес, но брюкселската корумпирана комисарска елитокрация не позволява развитието ѝ, защото предпочита корупцията с марионетни национални правителства. 

Има цяла програма на Световната банка съвместно с много други организации за популяризиране на този модел за избягване на корупционните практики свързани със системите на субсидиране. 

Най-добрите примери в света за изграждане на инфраструктури и регионално развитие са по ПЧП концепцията "Построй-Оперирай-Върни" (Build-Operate-Trensfer / BOT), а най-близкото доказателство за това е съседна Турция.

Системата за ПЧП е залегнала изцяло в Програмната платформа на БСДД, научете повече тук: http://www.budd.bg/platform/

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/06/27/2561029_purvite_sedem_godini_ne_pomognaha/
http://www.eib.org/epec/
https://pppknowledgelab.org/
http://api.ning.com/files/Iumatxx-0jz3owSB05xZDkmWIE7GTVYA3cXwt4K4s3Uy0NtPPRgPWYO1lLrWaTUqybQeTXIeuSYUxbPFWlysuyNI5rL6b2Ms/PPPReferenceGuidev02Web.pdf