Здравейте приятели, колеги, съмишленици и симпатизанти.

От тук може да се свали бланката за събиране на подписи с изявления за подкрепа за регистрацията на БСДД в предстоящите

Избори за членове на Европейския парламент от Република България и/или за народни представители на 9 юни 2024 година, съгласно приетите изборни книжа от ЦИК.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПОПЪЛВАНЕ И ПРЕДАВАНЕ

Молим ви да имате предвид и да предупреждавате подкрепящите, че всеки избирател може да участва само в един списък.

Срокът за предаване на хартиените бланки е по-рано от 22 април, а регистрацията е до 17ч на 24 април в ЦИК.

Молим ви да не поставяте никакви номера на бланките. Листовете и подписалите се ще се номерират последователно в координационния център в София след изпращане на листовете.

В колона „Собствено, бащино и фамилно име“ се вписват имената на избирателя според документа за самоличност. В колона „ЕГН“ се вписва целият номер задължително. Последната колона е за собственоръчния подпис.

Списъкът се състои от всички попълнени бланки и общо трябва да съдържа имената, единния граждански номер и саморъчен подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията, положен пред упълномощени от партията лица, съгласно правилата на БСДД и Закона за защита на личните данни.

Упълномощените от партията лица, пред които са положени подписите, вписват трите си имена, ЕГН и се подписват на всяка страница отдолу. Всеки, който има възможност за събиране на подписи ще бъде упълномощен от органите на БСДД. Пълномощното е изготвено според изискванията, уточнява се в личен контакт с оторизиран координатор на БСДД и се изпраща лично, както и през телеграм-комуникациите на организацията.

Списъкът се изготвя също в електронна форма за ЦИК и ви молим, който събира подписите да набере имената и ЕГН самостоятелно на компютър и да изпрати файла на организационния имейл адрес, за да се улесни изготвянето на електронния структуриран списък.

Набирането във файла става като на всеки ред се изписва всеки подкрепил в следния формат със запетаи: ЕГН, Собствено име, Бащино име, Фамилно име с един интервал след запетаите. Последователността на вписване на избирателите в списъка на хартиен носител ще определя поредността на вписване в списъка на техническия електронен носител, а номерата ще се поставят накрая.

За по-голяма оперативност изпращайте готовите бланки чрез СПИДИ до офис Бул. Васил Левски, София - Георги Неделчев 0888570240.

При полагане на подписа си в списъка избирателят ТРЯБВА да потвърждава данните от личната си карта и да сравнява за вярност с оригинала.

Инструкция за личните данни

Политика за личните данни