Новата 2018 година е тук!

bg-flag-2018.jpg

Честита Новата 2018 година, приятели, колеги, членове, симпатизанти, съмишленици и критици. Най-доброто предстои, а именно възможността да се справим заедно с предизвикателствата на годината, която е пред нас.

Изминалата не ни остави нито за миг да се успокоим – политически и природни катаклизми се редуваха. Едни обявяваха автономия, други демонстрираха ту охлаждане на отношенията, ту затопляне, някой напуска „ЕС“, друг все още е на сцената тероризирайки Близкия изток и невинни граждани по целия свят, медиите не спряха да ни заливат с фалшиви или откровено манипулативни новини, обърквайки представите на нормалните хора за добро и зло. Природата не остана безучастна, порои, земетресения и урагани нанесоха опустошителни щети на милиони хора по света.

Милата ни Родина, България, е под управлението на третомандатните в една коалиция на личния интерес, представен като национален. Всеки един приет закон от формалното мнозинство в Народното събрание е неоспоримо доказателство за това. Нито една от парламентарно представените партии не поставя на дневен ред и не търси решения за основните проблеми на хората: демографската катастрофа с бързото стопяване на нацията, нечовешките и недостойни доходи, недостъпното объркано здравеопазване и разиграващите се пред очите на всички узаконени престъпления на политиците, защитени от собствените им закони. Въпросът, на който и през Новата година ще трябва да си отговорим е дали българските граждани ще изтърпят още този грабеж и каква е алтернативата? Дали и как ще бъде поискана отговорност от управляващите на установеното положение за извършеното спрямо българския народ? Услужливо платени „политически анализатори“ ни убеждават, че алтернатива няма и така ни е писано да продължаваме.

Алтернатива има. Част от нея е БСДД. Не е нужно да продължаваме с досегашния начин на живот.

Тази алтернатива не е в парламентарно представените партии, нито в онези, които са плод на олигархично-партократичното инженерство. Тя е в самоорганизацията на българските граждани, които създават нови политически субекти и които са наясно, че само смяна на политическата система с окончателно премахване на авторитаризма е адекватното решение за България.

През тази година ще се постараем повече, за да могат още много българи да се отделят от заблужденията във внушенията на нови и стари псевдо-политици и внимателно да се вгледат в техните действия. Да осъзнаят своята сила, когато са заедно, своята роля на участници в процеса на вземането на решенията за своя живот и на защитници на този истински демократичен процес.

На всички нас, членовете и приятелите на БСДД, ни предстои да укрепим вярата в собствените си идеи и да пресяваме това, което чуваме през ситото на истината като взимаме предвид само най-доброто. С вярата в себе си ще имаме и вярата в човечеството, в потенциала на нашия велик Български народ и в добрините, които предстоят да се случат.

Пожелаваме на себе си и на всеки един български гражданин през 2018-та здраве, сила, огромна човешка любов и силен здрав обществен разум.

Честита 2018 година!

fireworks-2018.jpg