Официално становище на БСДД

Краткият срок, определен от ЦИК и действащия Изборен кодекс, не достигна за осигуряване на подписката в подкрепа на БСДД за регистрация в изборите през май. Въпреки това, близо 2000 симпатизанти, членове и активисти доказаха с подписа си, че времето за ново гражданско поведение, с нови обществени правила е дошло.

Гласоподавателите и този път няма да могат да подават своя глас за единствената нова и реална алтернатива на тези избори, но през есента ще имат възможността да участват в по-добра организация за подписка в най-важните избори, поредните предсрочни за Народно събрание на Република България.

Това, което успяхме да постигнем до тук е да запазим лицето, характера и тялото на нашата млада организация непокътнати и чисти. Без участия в безпринципни коалиции, без евтини политически хватки за поредно замъгляване на общественото мнение, но с ясното съзнание за създаването на едно ново политическо пространство, коренно различно от установеното 30-годишно положение у нас.

Пълният комплект на документацията за регистрация на БСДД беше налице, а необходимата сума за депозита за пръв път беше събрана чрез системата за гражданско финаниране, която е в основата на новите принципи и правила, създадени, поддържани и пазени в БСДД. В началото на лятото ще можем да подготвим организацията още по-добре за есенната сесия посредством провеждане на Извънредно Национално събрание и качествено организиране на координацията в населените места с най-голям потенциал за пробив в установеното положение.

Първото по рода си, напълно самостоятелно участие в кампанията за изборите през май на единствената гражданска политическа организация в България осигури необходимия административен, експертен и чисто човешки опит за най-важния процес, който започнахме - истинската смяна на системата у нас за прекратяване на демографската катастрофа, изкореняването на бедността и поставянето на основи за истинско гражданско общество на участието, споделянето и сътрудничеството в милата ни Родина, Република България.

БЛАГОДАРИМ НА ВСЕКИ ЕДИН НАШ АКТИВИСТ, ЧЛЕН, ПРИЯТЕЛ, СИМПАТИЗАНТ, взел участие в тази кампания със силата на своето убеждение в каузата БСДД. 
Благодарим и на онези, които не го направиха, с което ни направиха още по-силни и издържливи.
Следващото предизвикателство е през есента, когато ще сме повече, по-организирани и по-единни. Вярвамe, че истината и честността, освен в платформата на БСДД, ще са възможната и желана реалност в България!

Времето наистина дойде!
С #БСДД!