Позиция на БСДД относно спекулации и фалшификации във фейсбук

Поради появилите се колажи във фейсбук със замесване на името на #БСДД сред подготвяните събития от групи в Интернет през септември, сме длъжни да уточним следното:

1. ПП Български Съюз за Директна Демокрация няма никакви контакти, връзки и отношения с неправителствени организации с изключение на своя аналитичен център, наречен Институт за Българска Директна Демокрация. В Института се разработват програми, политики, анализи, които подпомагат дейността на БСДД и могат да бъдат от полза за обществото като цяло във връзка с въвеждането на Директна Демокрация в #България.

2. БСДД е категорично против спекулации с българските граждани и извеждането им на улицата за осъществяване на преврати, противодържавна и псевдополитическа дейност, каквато на практика представлява дейността на споменатите в колажите формирования.

3. Считаме, че българското общество би следвало да открие своя път на истинската промяна чрез избори като вземе предвид опита на европейските граждани в други страни от нашия континент и най-вече случващото се в Италия, символът на което е създаването на първата в "ЕС" позиция Министър на Директната Демокрация.

4. Най-важното, което биха могли да направят милеещите за България активни граждани е да изграждат мрежа от личности, които да намерят начин да осъществят контрол при състявянато на секционните протоколи в избирателните секции, там където се извършва основната подмяна на гражданския вот.

5. БСДД има намерение и възможност да сътрудничи с други граждански и политически организации въз основа на Споразумение за общи политически действия за истинска смяна на системата при спазване на настоящата Конституция, стъпвайки на чл.1, ал.2 и 3 - от система с "представители" към система със задължително прилагане на решенията съгласно Закона за прякото участие, наречена #Българска_Директна_Демокрация (по швейцарски модел).

6. Текстът на Споразумението е публикуван в официалната страница и е отворен за обсъждане и съответното бъдещо подписване във връзка с предстоящото първо участие на БСДД на избори, а именно тези за Европейски парламент. Поставена е цел за изпращане на делегатите, който ще се включат в работата на бъдещата парламентарна група с участието на Движение 5 звезди за формиране на истинската опозиция на установеното положение в "ЕС", отговорно с политиките си и за тежката демографска катастрофа в България.

https://www.budd.bg/sporazumenie/

Времето дойде!

С #БСДД!