ПОЗИЦИЯ НА БСДД ОТНОСНО ИНСТИТУЦИОНАЛНАТА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ

Входящ номер от Администрацията на Президента

Страната ни се изправи пред нов преломен момент в своята история, благодарение на недалновидната управленска политика на партократите от казионните политически партии в 30-годишния период на преход от една тирания към друг вид авторитаризъм.

В тази обстановка, ние членовете и активистите на #БСДД припомняме с ОТВОРЕНО ПИСМО конституционното и законово право на Президента на Република България да инициира допитвания до народа за взимане на решения чрез референдум с пряко участие в държавната власт и местното самоуправление.

Най-важната първа съпка в положението, в което е поставен Президентът би следвало да е истинското освобождаване на гражданската инициатива чрез промяна на Закона за прякото участие, в частта за праговете, пречките и бариерите, които са изкуствено поставени и реално съсредоточават практикуването на властта сред някои от странно избраните и назначени “представители”.

Предриемането на такава стъпка би потвърдило ангажимента на Президента към суверена на #България, Българския народ, за намиране на пътя към спасението, добруването и просперитета. Онзи народ, който пряко го избра да го представлява у нас и пред света. Народът, който заслужава да пребъде и да заеме достойното си място на световната карта, сред свободните и хармонично развити държави.

Да живее БЪЛГАРИЯ!

Текстът на Отвореното писмо от БСДД до Президента на Република България

До: ПРЕЗИДЕНТСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

На вниманието на: ген. Румен Радев – Президент на Република България

Изх.н.003/05.02.2020

ОТВОРЕНО ПИСМО

От ПП „Български съюз за директна демокрация“

УВАЖАЕМИ Г-Н РАДЕВ,

приемете нашите искрени поздравления за смелостта и достойната Ви позиция, изразена чрез Ваше обръщение към българския народ на 04.02.2020г. Вие вече заехте мястото на единствения български политик, който се осмелява с достойнство да се изправи пред гражданството на Република България и да назове проблемите с истинските им имена!

Изказваме дълбокото си уважение към Вас и позицията Ви, относно утвърждаване на гражданското участие в управлението на страната ни.

Унизително е древна държава с държавообразуващ народ, каквато е България, да коленичи и възприема безмълвно пагубни политики, диктувани от други сравнително по-млади държави и съюзи, повечето от които са в разрез с българския национален интерес, традиции, ценности и морал. България е свободна и независима държава, достоен член на Европейския съюз и НАТО, но не е необходимо да продължава да губи идентичността и суверенитета си с най-тежката демографска катастрофа в света и вероятно в своята многовековна история.

От години сме свидетели на третирането на гражданите като безгласни политически и икономически „роби“, служещи на съвременни феодали, далеч от разбиранията за демократично управление. Виждаме унизителното, арогантно и вече просташко отношение от превзелите властта с манипулирани избори. Законите се произвеждат единствено и само с лобиране, довеждайки бедност и неравенство с третиране на достойни българи като престъпници. Несигурността в утрешния ден води неизменно до познатия лов на вещици срещу всеки понечил да надигне глава в пълна липса на адекватна социална политика с непосилно скъпи здравни услуги с тромава съдебна система и чувство за безнаказаност. Болестното състояние на днешния политически елит нагло се е изразило в демонстрации на недосегаемост, величие и незаменимост под покривалото и мъглата на хипотетична стабилност. Професионалните и потомствени политици от партокрацията с покровителството на тяхната олигархия превърнаха позицията на народен представител в титла и отдавна лишиха представителността от нейния смисъл. От години те са се превърнали по-скоро в синоним на национални предатели. От там, всички други назначения и длъжности в останалите власти се извършват на клиентелистки принцип, а не с оглед на експертен капацитет и лоялност към българския суверен, народът на Република България.

Българският народ е изложен на съвременна и невидима на пръв поглед форма на геноцид!

Земята, въздухът, водата, горите, планините, храната, енергията, здравеопазването, децата, раждането, живота, смъртта, всичко се превърна в печеливш за елитите бизнес и почти недостъпна „стока“ за огромната маса от българския народ. Уверяваме Ви, ние го виждаме и усещаме върху себе си, че българският народ от години е снел доверието си от професионалните политици и кандидатите на казионните политически партии. Изборите за представители са напълно завършен фарс.

Обръщаме се към Вас, като Президент на Република България, избран пряко и радващ се на народната подкрепа, да се позовете на законното си право и да поставите началото на нова истински демократична практика в историята на България, а именно окончателното освобождаване на участието на гражданите във вземането на решения чрез референдуми.

С молба да инициирате Предложение за произвеждане на национален референдум, съгласно Чл. 10. (1) 2. от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, чрез предложение за изменение и допълнение на същия закон, а именно:

1. Намаляване броя на подписите необходими за иницииране на референдум.

2. Удължаване срока за събиране на подписи.

3. Премахване на всички прагове и квоти за приемане на решението от референдум.

Чест и уважение заслужава факта, че Вие сте единствения български политик, който настоява за активно гражданско участие в управлението на България и в настоящата политическа ситуация имате силата и възможността да активирате гражданския капацитет и енергия.

Време е властта да се върне в ръцете на народа, на който по Конституция принадлежи.

Време е политиците да представляват наистина волята на българските избиратели.

Време е за смяна на досегашната система с решения от партократи с олигарси към система от делегати, наистина избрани от народа, служещи на народа и националните интереси.

Три са думите на успеха с гражданско участие:

РЕФЕРЕНДУМ – Референдум със задължително прилагане на решенията по всички въпроси свързани с българския национален интерес и добруването и просперитета на българския народ!

ИЗБОРИ – Гарантиране на изборния процес с български машини за гласуване и приемане на електронното дистанционно гласуване по швейцарски модел!

ОТЗОВАВАНЕ – Възможност за ефективен граждански контрол над недостойните представители!

Вашата подкрепа ни дава надежда, че има шанс за спасението на България!

В ИМЕТО НА ПРЕДЦИТЕ НИ, В ИМЕТО НА ДЕЦАТА НИ И С НАДЕЖДА ЗА ВНУЦИТЕ НИ, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!