Живителната сламка. Може ли да се пие вода от тоалетната чиния?

"Революциите" зачестяват като странно подминават нашите родни ширини, а ние замръзнало ги наблюдаваме. Най-новата от тях се нарича LifeStraw, което в свободен превод означава "сламката на живота" и представлява уред, с който може да се пие вода от всякакъв водоизточник.

За нас това все още не е проблем, но с настоящото управление на водите у нас скоро може да се присъединим към 884-те милиона жители на Земята, които живеят без чиста вода за пиене, и за които заболяванията от замърсени източници са ежедневна грижа.

LifeStraw може да премахне 99,9999% ot водните бактерии плюс други паразити, включително E-коли, кампилобактер, Vibrio cholerae, psuedomonas Aeruginosa, Shigella и салмонела. Той е способен да филтрира поне 1000 литра вода и е лесен за употреба. За тези места, където чистата вода е недостъпна, изобретението може да промени живота.

Дали като запален турист или пребиваващ в район с нечиста вода, страхът на човека от заразяване и заболяване могат да бъдат драстично намалени с LifeStraw. Когато жаждата настигне някого на неподходящото място, водата от тоалетната чиния може да се окаже единственото решение и никой няма да се спре или да се срамува от това.

Добре дошъл, 21-ви век! Времето дойде!

https://www.youtube.com/watch?t=74&v=A6bVCXdBuD0
https://www.youtube.com/watch?v=9e99c4z0zkE
http://www.buylifestraw.com/en/