Отказът от въглеводородите спасява цивилизацията

Декарбонизацията на световната икономика решава не само климатичните предизвикателства, но и безкрайните кръвопролития и конфликти в Близкия изток - истинската причина за събитията в Сирия и бежанската вълна.

"Премахването на изкопаемите горива от световните енергийни доставки се връща обратно в дневния ред на ООН, докато делегати от цял свят се приготвят за седмица на дискусии относно сделката за глобалното затопляне, която възнамеряват да сключат на климатичната конференция в Париж през декември. Представители от над 190 страни обсъждат черновата на споразумение, което сега включва една дума, която доскоро липсваше, пише Bloomberg. Тя беше въведена от САЩ и е жизненоважна за определянето на посоката на бизнеса. Става въпрос за т.нар. декарбонизация.

"Думата е много важна за изпращане на насоки към пазарите", казва Бил Хар от Climate Analytics. Според него тя "изпраща сигнал към финансовите пазари, банките и институциите, че ако имат инвестиции в изкопаемите горива, съществува много голям финансов риск за тях да притежават лоши активи"."

http://www.capital.bg/…/2635962_problemite_s_izkopaemite_g…/
http://anonhq.com/real-reason-theres-conflict-syria/

‪#‎Енергийна_икономика‬

Да, новото е удивително!
http://www.budd.bg/platform/