Юнкер и ББ – приятели?!

Брюксел. „Благодаря, Бойко! Благодаря, България!” това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред журналисти пред сградата на Европейската комисия в Брюксел, след среща с 30 български кметове от ГЕРБ, предаде репортер на Агенция "Фокус".
„Много се зарадвах тази сутрин като чух, че българското правителство е поело ангажимент да участва във финансирането на проекти чрез предоставянето на 100 млн. евро към Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) от т. нар. план „Юнкер”, макар че не харесвам този израз, но както и да е. Това е една много важна новина както за Европа, така и за България. Тя показва, че българското правителство приема много сериозно своите ангажименти, що се отнася до Европейския съюз, така че съм много доволен този факт, защото България сега ще е в ситуация да се възползва от облагите, които Инвестиционният план за Европа предоставя. Благодаря, Бойко! Благодаря, България!” заяви г-н Юнкер.
"Всички сме щастливи да видим как българският министър-председател се държи солидарно с Европа. Аз имам много добро отношение към Бойко, той е мой добър приятел", каза още Юнкер. / Агенция Фокус
http://www.focus-news.net/news/2015/06/30/2086049/zhan-klod-yunker-blagodarya-boyko-blagodarya-balgariya.html

Да припомним, ЕС не е ЕВРОПА, а юридическо лице без аналог, политически съюз с икономически интереси и форма на управление на европейски държави и то не всички. Пари за Базов доход в България явно има, след като можем да си позволим такива самостоятелни инициативи. Интересното е, че после тези пари се връщат под формата помощи за поръчки за "наши" фирми. Колко плоско. ЕС? Юнкер? Докога?

Ние сме за реална алтернатива с Българска директна демокрация с Базов доход и Енергийна икономика.
Присъединете се и участвайте на www.budd.bg/take-action