Британски кооператив печели награда на Европейската комисия за модел на енергийни отношения.

Едновременно с желанието на правителството ни да стачкува против увеличението на цената на тока, за която пряко отговаря (!?!?) и с продължаващата заблуда, наречена "саниране", британски кооператив печели награда на Европейската комисия за модел на енергийни отношения с намаляване на цената и преминаване към възобновяеми източници. 

За разлика от слънцето, вятъра и водата във Великобритания, които се оказва, че са по-евтини от нашите (!?!?), остарялата ни и корумпирана енергетика се чуди как да прехвърли болестта си върху гражданите и техния бизнес.

Моделът за кооперативен енергиен разпределител е изцяло готов и може да бъде прилаган навсякъде. Самият кооператив е пример за директно демократично поведение, в което съкооператорите участват във вземането на решенията, а потребителите могат да избират как и каква енергия да потребяват. Връзката с новата енергийна икономика е направена на практика, а европейските и световни организации я приветстват. 

Радостното за нас е, че тази концепция, изцяло заложена в нашата Програмна платформа от самото начало, вече е приложена на практика и води до резултат, който очакваме и у нас. Стабилна евтина енергия, щадяща природата и достъпна за хората.

Времето дойде!
Присъединете се!


Всичко по темата можете да видите тук: https://www.cooperativeenergy.coop/
http://www.cooperativeenergyhub.co.uk/
http://ec.europa.eu/energy/en/news/three-energy-efficiency-and-renewables-projects-win-top-awards-eusew