Пропастта между северните и южните страни от ЕС става все по-дълбока.

Найджъл в петък: ЕС е в конфликт с основните проблеми, засягащи Европа. Пропастта между северните и южните страни от ЕС става все по-дълбока.

Британският евродепутат казва, че ЕС е разделен по основните проблеми, засягащи Европа: "Бях на срещата на върха на ЕС през последните няколко дни и не усещам да има каквато и да билo сходимост.

Имаше три основни теми от дневния ред.

Гърция е първата и беше обсъждана безкрайно. В действителност, страните от еврозоната се завръщат в събота, за да говорят отново.

Честно казано, никой от тях не знае какво да прави. Днес имаше достатъчно свидетелства, че търпението на Германия е на изчерпване и докато винаги е трудно, а понякога и опасно да се правят прогнози, не може да има никакво съмнение, че Гърция е по-близо до напускане на еврозоната сега, отколкото когато и да било.

Общественото мнение в Гърция се втвърдява относно правилата на еврозоната и компромисите са все по-трудни.

Няма общо виждане за отговор на Гърция, но ако страната изостави еврото, Европейската комисия и Германия ще се утешават, че са поставили защитни стени на това място.

Моят опит в пазарите показва, че ако Гърция излезе, тогава хората ще започнат да разглеждат Италия, която има дълбоки дисбаланси с икономиките на Северния ЕС.

Има все по-голяма вероятност да се осъзнае в Италия, че може би референдум за членството в еврозоната би била добра идея.

Вторият елемент на дисхармония е във връзка с емигрантската криза.

Опитах се през април да го направя тема за парламентарните избори, но никой във Великобритания не се заинтересува наистина или не поиска да го обсъдим.

Оттогава ЕС изръси своята обща политика в областта на бежанците, но за да проработи на принципа на споделяне на тежестта ще трябва да се въведе броят на хората да се разпределя между държавите-членки.

Мисля, че г-н Юнкер, италианците и гърците са истински изненадани, че страните от Северен ЕС казват не.

Причината много от северните народи да кажат "не" е заради големите политически промени в Севера.

Евроскептичният лидер на партията Истински финландци, Тимо Сойни, сега е външен министър на Финландия.

В Дания евроскептичната народна партия смая всички с това колко добре се справи наскоро. Марин Льо Пен е силна във Франция, Герт Вилдерс е силен в Холандия.

Резултатът е, че планът на г-н Юнкер бе разбит на парчета на тази среща на върха.

ЕС излезе с фалшив пакет, казвайки, че 40 000 души ще бъдат разпределени на доброволни начала, но няма нищо, което да гарантира, че това всъщност се случва.

И все пак, числата се увеличават и се очакват от Средиземно море да се добави много по-голям брой от този.

Третата и последна точка от дневния ред бе опитът за Британско "предоговаряне".

Поради спешността на други въпроси, г-н Камерън остана само няколко минути, късно през нощта.

Това ми напомня за момчето в дъното на класната стая с вдигнатата си ръка и, когато звънецът бие, учителят пита: "Да, какво има Смит?"

Въпреки това, имаше някакво споразумение спрямо британската позиция. Имаше почти единодушие, че Камерън няма да си получи свръх прехвалената промяна на Договора на ЕС.

Така че позицията, която министър-председателят изрази и която външният министър Филип Хамънд потвърди на 7 юни, че изменението на Договора е необходимо, просто няма да се случи.

Т.нар "предоговаряне", предложено от британското правителството се спъна в първото препятствие.

Подозирам, че Британското предоговаряне сега ще бъде изцяло технократско и не включва нищо от реално зададеното съдържание.

Г-н Камерън не изглеждаше като човек с мисия, а по-скоро като някой с неискрени намерения.

Не може да има сравнения между неговото предоговаряне и онова на г-жа Тачър през 1980 година.

Целият процес на предоговаряне от министър-председателя е фалшив."

http://www.express.co.uk/news/politics/587214/Nigel-Farage-Ukip-EU-European-Union