Треска за власт.

"Три месеца преди местните избори заболяването придобива епидемичен характер. На кастингите в партийните централи се точат опашки от мераклии за власт, привлечени от перспективата за усвояване на европейски средства - единствената сигурна хранилка за общините. Партийните велможи вече сглобяват схемите и тарифите за платения вот, който за последните две десетилетия се превърна в един от най-развити...те пазари у нас."

Дошъл е моментът, в който да се разбере, че така наречените "еврофондове" представляват корупционната спойка на ЕС. Няма друг по-злокобен инструмент, контролът над който така дълбоко да разяжда демократичния процес и да превръща навсякъде и всички избори във фарс. По този начин се управлява днешното лобистко формирование ЕС, в което ние със сълзи от радост в очите се присъединихме. Днес това се превръща в грозен, безнадежден провал.

Единствените избори, които могат да променят това установено и на пръв поглед непоклатимо състояние, са следващите избори за Народно събрание, когато мнозинството може да има своята алтернатива за смяна на цялата система - от "представителна" към българска директна демокрация. Дотогава, с пълен бойкот на този фалшив изборен процес максимално ще се оголи контролирания вот и легитимността на т.нар. "представители" ще бъде изцяло под съмнение.

Средствата от ЕС могат да се пренасочат директно към хората в България като се включат към Базовия доход за всички граждани. Това ще сложи завинаги край на политическата търговия и корупция, последван от множество положителни ефекти за обществото.

Времето дойде! Разкажете на човека до вас! Промяната идва със смяна на системата!
Присъединете се за #Българска_директна_демокрация с #Базов_доход и #Енергийна_икономика на www.budd.bg.take-action