9 Май – Ден на Европа или День Победы?

Някой ден, но не и днес, 09.05.2015г., ще празнуваме по-хубаво Деня на Победата и Деня на Европа. Денят на Европа или ще се върне на 5-ти май, където е по-подходящото му място, заради празнуването на т.нар. Голяма Европа от 47 държави (Съвета на Европа), или западните съюзници от ВСВ2 великодушно ще забравят, че просто часовата разлика ги е накарала да празнуват отделно от Русия, ден по-рано, капитулацията на Нацистка Германия. Разбира се, има и други сценарии.

Истината е, обаче, че политическото разделение на народите от Стария континент продължава с пълна сила. В технологичния, напреднал 21-ви век, многовековната европейска цивилизация отново се превръща в заложник на "елитарни" интереси и извратено желание за контрол над обществото.

България, малка, немощна днес, може отново да даде прекрасен пример и принос в Европейската история. Притиснатите от бедността, обезверяването и откровеното отчаяние българи могат да решат да се съюзят с онези, които не участваха в 25-годишния погром и, които днес все още имат силите, познанията и морала да служат на обществото, на своите родители, деца и внуци. Под контрола на същото това общество, с прозрачна Българска директна демокрация, Базов доход и Енергийна икономика.