"Ние трябва да бъдем промяната, която искаме да видим в света" - Мохандас (Махатма) Ганди

Светът, който виждаме не е нищо друго освен сбора от всички нас, а обществото, в което живеем е сбора от всички граждани с техните права и задължения. Преди една година Българският съюз за директна демокрация - БСДД проведе своето учредително събрание и даде ход на финалната процедура за регистрацията на една гражданска организация от нов тип по Закона за политическите партии. Днес в огромното множество от традиционни партии в българското политическо пространство вече има една наистина извънсистемна партия – БСДД.

Днес, ние членовете на БСДД искаме да предложим избор на всички вас. Той не е в планетарен мащаб, но е част от световната политическа революция за връщането на гражданите в процеса на вземане на решенията за техния собствен живот и касае милионите на територията на Република България, както и онези, които я носят в сърцата си, но временно я напуснаха. 

Ако искате промяна в настоящата ситуация, изберете различното, изберете тези, които искат промяна на системата и станете част от нашата организация. Промяната няма да стане веднага, но тя ще се случи, защото всички ние искаме една по-хуманна държава. Искаме да се събуждаме сутрин щастливи пред перспективата, че имаме гарантиран базов доход, който ни гарантира един по-достоен живот, че можем да развием талантите си и да допринесем още повече повишаване стандарта на обществото в което живеем.

Ние вярваме, че при такива условия всеки ще вложи най-доброто от себе си не толкова заради крайния резултат, а заради удоволствието да се чувства полезен на обществото, да се изгражда и самоусъвършенства. Нуждата от развитие е вписана в гените на всяко човешко същество и всеки се стреми да се прояви и да гради общество, в което резултатите са плод от усърдието в труда, а не следствие на натиск, разрушаващ радостта и равновесието на всеки човек. Уважението предразполага към уважение. Доверието тласка този, който го получава, да се покаже достоен.

БСДД осигурява пълна прозрачност на управлението на партията и дава възможност на всеки да се кандидатира за позиция в самата организация и за избирателните кандидатски листи. Ние сме заложили на принципите на истинската демокрация – избори чрез жребий и възможност всеки да се включи в политическия живот на страната. Това е една различна концепция, но само тя ни връща към корените на истинската демокрация – тази, от която имаме нужда днес и не видяхме на практика през 27-те години след премахването на тоталитаризма. Ние знаем, че не можем да променим хората. Можем само да им покажем пътя и да им вдъхнем желание да тръгнат по него.

Изборът ви принадлежи. В края на краищата предстоят нови избори, в които не е нужно да избираме отново представители на олигархията и партократи, които да ни представляват, а можем да изберем организация, която дава възможност на всеки гражданин да вземе участие във важните за него и неговото семейство политически решения. БСДД ви предлага да се включите в една истинска кауза - отвоюването на нашите граждански права и изграждането на едно по-хуманно общество. Сигурни сме, че ако направите този избор в душата ви ще трепти малка искрица на радост, че сте допринесли за изграждането на по-добрата България – онази страна, който ще оставим децата си. 

Платформата на БСДД: www.budd.bg/platform

Станете част от БСДД: www.budd.bg/membership

Кандидатирайте се за координатор сега: www.budd.bg/candidates