Честит празник, България!

Третият от големите празници на държавността в родината ни, Независимостта на България, е днес - 22-ри септември. На тази дата през 1908-ма година, с манифест, прочетен символно във Велико Търново, българският монарх става цар и поема върху себе си суверенитета на българската територия останала след Освобождението през 1878-ма и Съединението през 1885-та. 

Много български историци и днес се опитват да омаловажат този акт на българското национално израстване като го свързват само с волята на Великите сили. Някои от тях дори твърдят, че Независимостта е химера и носи само нещастия за българите. Нещо, което е вярно само и единствено в осъществяването на суверенитета от монархията, довела държавата до двете национални катастрофи. Тя е тази, която се проваля, а след нея провалът става пълен с тоталитарната система, която властва и днес у нас под формата на неолиберален неототалитаризъм на слети власти и опорочени избори, довела до третата национална катастрофа - демографската. 

Единствената система, която досега не е била прилагана у нас, не е провалена и може реално да промени историята на българската нация е установяването на народния суверенитет загатнат в съвременната българска Конституция. С въвеждането на Българска директна демокрация, за пръв път българските граждани имат историческия шанс да добавят четвърта дата към своите национални празници на държавността като изберат да участват във вземането на решения за своя живот.

#Българска_директна_демокрация

Да, новото е удивително!
http://www.budd.bg/democracy/