Желанието на САЩ и Германия да задържат Гърция в Еврозоната.

Желанието на САЩ и Германия да задържат Гърция в #Еврозоната ясно показва, че политическият покер се владее от малкото на брой "мързеливи, добре нахранени, овъртолени в шуробаджанащина", но здрави и прави, национално отговорни гърци, водени от демократично призования си представител #Ципрас

Нарисуваните кредити, раздадени под ръководството на комисарите в Брюксел, съвместно заграбени с местните #партократични елити ще се връщат, но не с цената на разрушаването на гръцката нация. Това от своя страна, за наше съжаление, ще даде малка отсрочка за разпадането на корумпираната система на управление в ЕС и създаването на нова, основана на истинското приятелство в Европа, националното разнообразие и свободната търговия. Завръщането към идеалите на Европейската икономическа общност е неизбежно.

Ако брюкселските партократи смятат, че в това време ще могат да завършат процеса по създаването на Съединените Европейски Щати, както поискаха 5-имата президенти на европейски институции неотдавна, и да унищожат европейските ценности и #суверенитета на страните-членки, жестоко се лъжат.

Ние вече знаем какво направиха това лято!

Да се поучим. Да поискаме сега за себе си - справедливо разпределение на националния доход, истинска директна #демокрация и устойчиво развитие на икономиката с евтина, достъпна #енергия.

Вече няма кой да спре процеса. Времето дойде!
www.budd.bg/take-action

http://ec.europa.eu/priorities/economic-monetary-union/docs/5-presidents-report_en.pdf

http://www.blitz.bg/news/article/345288

Меркел и Обама решиха: Гърция трябва да остане в еврозоната

Вашингтон, САЩ

Мощна дипломатическа офанзива се разгръща през последните часове за предотвратяване на финансовия колапс, който е надвиснал над Гърция. Президентът на САЩ Барак Обама и германският канцлер Ангела Меркел са провели телефонен разговор в неделя и са се съгласили, че е "изключително важно" да се намери начин Гърция да остане в еврозоната, съобщихи официален източник от Белия дом, цитиран от "Ройтерс".
"Лидерите заявиха, че техните икономически екипи внимателно наблюдават ситуацията и ще останат в тясна връзка", гласи изявление на Белия дом.

"Двамата лидери се съгласиха, че е изключително важно да се положат всички усилия, за да се намери начин, който ще позволи на Гърция да възобнови реформите и икономическия растеж в рамките на еврозоната."

Финансовият министър на САЩ Джак Лю призова европейските финансови министри и Международния валутен фонд да продължат да работят заедно за едно "устойчиво решение" за провеждане на реформи в Гърция и нейното възстановяване в рамките на еврозоната.

Лю е разговарял по телефона с няколко високопоставени служители в събота, включително министрите на финансите на Германия и Франция и управляващия директор на МВФ Кристин Лагард, според документи, предоставен от Министерството на финансите в неделя.

В тези разговори той е казал, че е "важно всички страни да продължат да работят за постигане на решение, включително обсъждане на потенциално опрощаване на дълга на Гърция, по време на подготовката за референдума на 05 юли", според документите,

В неделя Гърция официално обяви въвеждането на банкова ваканция и контрол на капиталите. В свое обръщение пред нацията премиерът Алексис Ципрас заяви, че действията на Европейската централна банка са принудили гръцката държавна банка да препоръча мерките.

Еврокомисарят по икономика и финансови дела на ЕС Пиер Московиси заяви, че Европейската комисия оставя възможност за преговори между Гърция и нейните кредитори по последните предложения за реформи в балканската страна, предаде РИА Новости. Московиси казва още, че преговорите трябва да продължат, а Атина да остане в зоната на единната европейска валута. 

Френският президент Франсоа Оланд ще проведе среща с ключови министри в понеделник, по време на която ще бъде обсъдена финансовата криза в Гърция, предаде АФП. Срещата ще започне в 08:00 часа българско време в офиса на Оланд в Елисейския дворец

Министърът на външните работи на Гърция Никос Коциас ще проведе срещи с посланиците на страните от ЕС, САЩ, Китай, Русия и Израел в понеделник, предаде РИА Новости, позовавайки се на информация от пресслубжата на гръцкото външно министерство. 

Срещата с посланиците на ЕС е назначена за 10:30 часа сутринта, с посланика на САЩ – за 13:00, с този на Китай за 14:00, на Русия – 15:00 и на Израел в 16:00 часа българско време.