Има две основни причини г-жа Меркел да търси с лоста задната скорост в спора между ЕС и Гърция.

Има две основни причини г-жа #Меркел да търси с лоста задната скорост в спора между #ЕС и #Гърция, а компромисите, за които вече моли са единствено за запазване на установеното положение.

Едната причина за нейните най-нови молби е начинът, по който са създавани#парите, с които е потопена цяла държава в огромни дългове - големи числа, нащракани от въздуха на клавиатурите на банките кредиторки. 

Втората е смисълът на съществуването на единната европейска #валута, да обслужва политически личните интереси на малка група еврокомисари, заобиколени с 30 000 #лобисти на корпорациите, както и няколко стотин евродепутати с отнета инициатива, за алиби на брюкселската групировка. (вижте филма)

Големият блъф с еврото е разкрит, принудително, с желанието да бъде смачкано легитимното гръцко правителство. 

Нужен е нов съюз за европейците, с Директна демокрация по примера на Конфедерация #Швейцария и с ценностите на оригиналната европейска идея за Европейска икономическа общност - приятелство, национална #идентичност и свободна търговия. Въвеждането на Базов доход за всички става неизбежна#мярка, а освобождението на предприемачеството с Енергийна икономика се превръща в задължително условие.

#Присъединете се, включете се в организацията на този процес наwww.budd.bg/take-action

"Ако еврото се провали, и Европа ще се провали. Това е казала днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Франс прес. Тя призова за компромис в момент, в който Гърция е изправена пред тежка криза поради провала на преговорите с нейните кредитори.

„Ако тази способност да бъдат намерени компромисите бъде изгубена, Европа е изгубена“, каза германският канцлер по време на обръщението си по повод 70-годишнината от основаването на нейната партия Християнски демократичен съюз." /БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/345404