НОВОГОДИШНО ПОЖЕЛАНИЕ ОТ БСДД

Една бурна година отмина безвъзвратно, за да постави българското обществото пред нова възможност да поеме по нов път. Българският път не е пътят на тежката демографска катастрофа с отбелязан нещастен рекорд за най-малко родени деца в България през изминалите дванадесет месеца. Не е и пътят на продължаващата тежка политическа криза с върховенство не на Правовия ред, а на безпринципните обединения на лични интереси с една единствена цел – харченето на публичните пари по непрозрачен, нагласен, глупав и откровено престъпен начин за лично облагодетелстване. Политическото дъно на падението през годината беше проведеният фалшив референдум, който доказа, че така наречената „пряка“ демокрация в рамките на „представителната“ е мъртва, никога не е съществувала и няма да съществува. Въпреки, че беше разигран един скъпоструващ фарс за демонстрация на възможности в масовите макро-манипулации, така наречените народни „представители“ в Народното събрание трябваше да приемат веднага резултатите от допитването. Не защото последиците ще са добри, а защото народният глас в Републиката е задължителен за изслушване и съобразяване по Конституция, а обществото може да научи своите уроци и по трудния начин. Народът има силата дори да преучреди държавата и да поправя решения, които са се оказали неправилни. Политическата демонстрация беше ясна, псевдо-елитът у нас изобщо не се интересува от хората, смята се за всесилен и недостижим, както и че може да си играе и да насочва общественото мнение в посоки на личните интереси на малък кръг от странно подбрани хора. Всичко това в крайна сметка задълбочи бедността, крайното неравенство, неравномерното развитие на икономиката, провала на културните и човешки ценности.

Българският съюз за директна демокрация (БСДД) е нова гражданска политическа организация, която получи своята регистрация през април на изминалата година и съвсем естествено ще има за задача през Новата година да доизгради своята структура за участието си в най-важните избори у нас. Те могат да доведат до истинска смяна на политическата система чрез правомощията на Народното събрание да приема правилата в държавата. С ясно поетия ангажимент да се прилага на практика правото на гражданите пряко да взимат решенията за своя собствен живот, да се реши трайно въпросът за доходите и работните места в една нова реалност на автоматизация, тотално свързване чрез интернет и настъпваща масова роботизация. Страната ни вече е дълбоко потопена в тази среда с ясни тенденции, гражданите страдат, демографията пропада, но технологиите водят до малки, но несъществени ръстове на Брутния вътрешен продукт.

Това, което ни радва е, че целият свят вече се движи в новата посока и дори българския псевдо-елит да поиска да запази установеното положение в този му вид ще може само да забави процесите у нас. От българските граждани ще зависи колко време ще отнеме възстановяването на Българския национален идеал, политическата революция с въвеждане на Българска директна демокрация, въвеждането на безусловния Базов доход и установяването на новата Енергийна икономика с евтина, достъпна и налична на територията на страната енергия. Подготовката за българското председателство на „ЕС“ ще се проведе в година на съдбоносни избори в Холандия, Франция, Италия, Германия, в които гражданите вече разбират несъстоятелността на брюкселската бюрокрация и лобизъм, както и трагедията на своите собствени досегашни политически елити. През тази нова година ще се видят и първите резултати от избора на американските граждани, политиката на новия президент Тръмп, която пряко ще се отрази на обществено-политическите процеси и у нас.

Всеки в България трябва да имат предвид, че основното задължение на българското правителство, парламент, съдебна система, както и на медиите е да се защитят интересите на българските граждани и да бъде запазена и възстановена българската народност. От първата минута на 2017-та, годината на парламентарните избори и в България, всяко политическо лице у нас, което измества темата от тежката демографска катастрофа и лъже българските граждани с някакви други псевдо каузи ще бъде смятан за национален предател. Вероятността за провеждане на референдум за съд на виновниците за Третата национална катастрофа ще нараства с всеки изминал ден, в който не се решава този главен въпрос пред българското общество.

С идването на тази Нова година можем да се надяваме, че новите възможности са пред нас, пред целия български народ. Ние в БСДД вече сме взели своето решение и сме поели по този нов Български път – заслужаваме по-добър живот за себе си, за децата си и за своите родители, както и за всеки един български гражданин, всички заедно в нашата обична Родина, Република България. Можем да бъдем открити към света, но и да помним, че страната ни е била и отново ще бъде силна, сериозна и достойна държава.

 

Честита Нова година!

Успехи, здраве и радост за всички българи по света и у нас!

 

Ваши,

Георги Неделчев, Таня Тодорова – съпредседатели

Членове и симпатизанти на БСДД