Честит най-български празник на всички българи!

Провъзгласяването на Съединението на Южна и Северна България на 6 септември 1885 г., свалянето на Румелийското правителство и последвалите дипломатически успехи дават началото на националното единение и ревизията на несправедливия Берлински договор.

Въпреки дестабилизацията на Княжество България в краткосрочен план и последвалата Сръбско- Българска война, в която войските ни печелят бляскава победа, Съединението има огромно значение за по-нататъшното развитие на възстановената цялостна Българска държава. Подготовката, организацията, единството на българския народ и умелите дипломатически ходове успяват да осъществят безкръвен и успешен преврат въпреки международния заговор, имащ за цел да разпокъса и заличи безвъзвратно българската държава.

Почитта към подвига на нашите деди в тези съдбовни за България моменти ни изпълва с благодарност, но ни дава и безценен тежък урок. Сега повече от всякога България е разкъсвана, както от груба намеса във външните и вътрешните ни политически решения, така и от тежка корупция и национално предателство на всички нива.

Дойде време за ново Съединение, за нова безкръвна и убедителна победа и ние - създателите и членовете на БСДД вече осъществяваме тази политическа революция!

Единствената възможност да доведем това родолюбиво дело до успешен край е с подкрепата на всеки честен български гражданин по света и у нас, в сътрудничество с близки и сходни на нашите идеи и борба политически партии и организации в други държави и с методични и прозрачни действия на избраните от народа бъдещи делегати и дипломати.

Честит 6 септември и нека се поучим от делата на предците си, благодарение на които сега имаме своя единна държава и се наричаме български граждани!