Всички си мислеха, че Гърция ще проси пред портите на Москва...

Всички си мислеха, че Гърция ще проси пред портите на Москва, а Русия ще се възползва от отчаянието на балканската държава. Нищо подобно, просто демонстрация на отношения в 21-ви век.

Всичко щеше да е без значение за нас, ако не бяхме изключени дори от срещата на външните министри за така наречения "Турски" поток, който всъщност беше "Южен". Излиза, че се отказахме от нещо без да получим нищо, за пореден път, и вече никой не смята за нужно дори и да говори с нас. За сметка на това получихме символична отстъпка от огромните цени на въглищните централи, които си бяха български, с уговорката да си платим със заем по предишните високи цени!?!

Тази неприятна реалност, граничеща с утопия на кошмара, може да приключи единствено с връщане на властта у нас на нейния законен собственик по Конституция - българският народ.

Осъзнаването на този факт, както и техническото изпълнение ще е въпрос на време. Гражданите ще решат кога да стане това.

За англоговорящите прилагаме линк към цялото интервю с гръцкия министър на административната реформа по повод на днешната среща в Москва: https://www.youtube.com/watch?v=teJLI0DyNwI&feature=youtu.be