Бърни срещу Хилари.

Анкета на Бостън Хералд: Бърни Сандърс може да спечели в Ню Хемпшир с 44-37, а Хилари Клинтън вече не се разглежда като неизбежен победител.

Ново социологическо проучване от университета Франклин Пиърс и Бостън Хералд, публикувано във вторник вечерта показва, че американският сенатор Бърни Сандърс може да победи Хилъри Клинтън с марж 7 пункта сред вероятните първични избиратели в Ню Хемпшир при ...демократите за прзидентската надпревара през 2016 г. В предишната проведена анкета Клинтън трябваше да е отнесла Сандърс с 44-8.

Сандърс е човекът, който се опълчи на корпорациите и разчита на множество малки дарения от гражданите, за да проведе своята кампания и да реформира революционно американското общество. Той е единственият от сегашните кандидати за президент на САЩ, който се е изказал ласкаво за идеята за въвеждане на система с Базов доход.

Бърни Сандърс и Хилари Клинтън няма да се срещнат за първия си дебат поне до 13 октомври т.г. Националният комитет на Демократичната партия е планирал само шест дебата в цялата кампания за първичните избори, докато при републиканците са планирани 10.

http://usuncut.com/news/poll-bernie-sanders-favored-to-win-new-hampshire-44-37/