Потребление, базов доход, икономика.

Германската икономика се крепи на силното частно потребление.

То ще подпомогне икономическия растеж на Германия през идните месеци, сочи анализ на германската централна банка, цитирана от БТА.

Икономическите данни за промишлеността са разочароващи за втори пореден месец, посочи Бундесбанк (Bundesbank) в месечния си доклад.

Това не е сигнал за прекъсване на подема, посочва още институцията. Въпреки признаците, че растежът на най-голямата европейска икономика може да е отслабнал, банката очаква стабилен пазар на труда и по-високи заплати, които ще насърчат повишаването на разходите на домакинствата.

Основната опора на сравнително силния икономически растеж на страната се очаква да продължи да бъде частното потребление, отбелязва Бундесбанк.

Изводът за нас е, че икономика без сериозна индустрия може да бъде поддържана от вътрешното потребление. Този факт е заложен в Програмната платформа на БСДД и единствената разумна система за стимулиране и поддържане на потреблението се явява системата за Базов доход. Разбира се, всичко това не изключва нуждата и от голяма индустрия, която ние наричаме Енергийна икономика.

Здравата обществена основа, за да се случи реалната промяна в икономическите и социални отношения, както и в доходите е Директната демокрация - пълна прозрачност и информираност, аргументи в обсъждането и участие във вземането на решения.

Времето дойде за Българска директна демокрация с Базов доход и Енергийна икономика!