Къде сме ние?

Инициираната от Китай Азиатска Инфраструктурна Инвестиционна Банка завъртя света около себе си през последните няколко дни. 

Голямата надпревара за растящите азиатски икономики засега ще мине без наше участие, както обикновено става с всяко смислено събитие по света (напр. Световното изложение в Милано тази година). 

С приемането на Франция, Германия и Италия играта навлиза в нова фаза, докато САЩ упорито се въздържат и даже се противопоставят. Голямата изненада беше Великобритания, която загърби американските си другари и постави приоритет върху националния си интерес, включвайки се няколко дни по-рано. В последните дни на март, голяма група от 21 държави подаде документи за приемане като сред тях са Израел, Русия, Австрия, Финландия, Турция, Унгария, Киргизстан, че дори и малката ни съседка от Черноморието - Грузия. 

Къде сме ние?... 

Няма ни, вероятно имаме други по-важни задачи. Някой отново ще каже по време на поредните избори за узаконяване на партокрацията, че трябва да развиваме производства и ще осигури пазари. За съжаление това вече няма как да се случи. С липсващ вътрешен пазар поради неплатежоспособност и откровена дълбока бедност, както и с експортно ориентирана икономика, която не може да създаде достатъчно високоплатени работни места и облагодетелства основно чуждестранни собственици не може да бъде променена ситуацията у нас. 

Времето за Българска директна демокрация с Базов доход и Енергийна икономика дойде!