Технологиите за внедряване на Базовия доход са налични и стават все по-достъпни.

За да се намали рискът от кражба и да се улеснят разплащанията, китайски учени успешно са разработили първата в света машина за пари с технология за разпознаване на човешкото лице, съобщи Пийпълс Дейли в понеделник. Новата машина е разработена съвместно от Университета Цинхуа и Tzekwan Technology, фирма в източната китайска провинция Джъдзян.

Очаква се свързаната с банките и мрежите за обществената сигурност машина да позволява само на картодържателите да оперират с парите си, дори и ако някой друг знае паролата. Оборудването вече е преминало сертифициране и скоро ще бъде на разположение за продажба.

http://en.people.cn/n/2015/0602/c98649-8900979.html

Базовият доход се предоставя от държавна банка или институция по дебитна карта на всеки български гражданин с валидна адресна регистрация в страната. Средствата не могат да се теглят в брой и не са възможни разплащания в чужбина. Всички видове сметки могат да бъдат плащани, а глобите и доказаните вземания да се удържат автоматично. Базовият доход на децата е на разположение на майката или законния настойник, а този на лишените от свобода се използва изцяло, за да бъде заплатен престоят им в затвора. Сумите се облагат с отрицателна лихва, такса за съхранение, което стимулира техния оборот.

За повече отговори на въпроси посетете http://www.budd.bg/faq/