Енергийна икономика във вихъра на танца.

Daimler AG преследва Tesla Motors Inc., натискайки се да продава батериите за съхранение на енергия, произведена в светлата част на денонощието от покрива със слънчеви панели за собствениците на жилища и предприятия.

Германският автомобилен производител ще продава литиево-йонни батерии с марката Mercedes-Benz в тясно сътрудничество с електроснабдяването на Баден-Вюртемберг от юни, съобщиха от компанията.

Технологията на батерията, която Daimler използва в своите автомобили "е доказала, че работи за задвижване в милиони километри при най-трудните условия на топлина и студ, което я прави най-добрия кандидат да прави същото и за стационарна употреба", заяви Харалд Крьогер, изпълнителен директор развитието на Mercedes-Benz, в свое изявление.

Съобщението идва едновременно с осъществяването на подобните планове на самата Tesla, които получиха повече от 40 000 резервации на стойност около $ 800 милиона за потенциални продажби в първата седмица на предлагането на батерията си. Пазарът се разраства заедно с необходимостта да се съхранява енергията от възобновяеми източници, за да се ползва, когато не духа вятър и слънцето не грее.

Германия е най-голямата икономика, която разчита най-силно на възобновяемите енергийни източници. Daimler ще започне продажбите на "конкурентни" цени от следващия месец по време на Intersolar, търговския панаир в Мюнхен, каза в петък по телефона, Маделин Хердличка, говорителка на компанията.

"Ние работим по този продукт от доста време и една голяма станция за съхранение вече е в успешна експлоатация", каза тя. Поделението на Daimler, Deutsche Accumotive, ще произвежда батериите в 2,5 киловат-часови или 5.9 киловат-часови версии, които могат да бъдат свързвани заедно. Доставките ще започнат през октомври.

http://www.autonews.com/…/daimler-chases-tesla-in-solar-pow…

Революцията в енергетиката дойде! Краят на скъпите преносни мрежи с огромни загуби, необосновани разходи за поддръжка и постоянни аварии в лошо време започва сега!

Време е за Българска директна демокрация с Базов доход и Енергийна икономика!