Мосю Синдикална звезда, ние отдавна не пасем трева!

Гледахте ли Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" по Нова тв тази сутрин? Манолов, очаквано, отключи кутията на Пандора, за да ни покаже тъмната страна и да пусне на свобода нещастията, сиреч съмненията.

Съжалявам, че ще разочаровам някои екзалтирани зрители и партийни подсказвачи,  но Димитър Манолов няма нищо общо с инициативата за Базов доход - нито е участвал в подписката, с която България се присъедини към европейската инициатива, при това на челна позиция, нито е анализирал откъде ще се финансира Базовият доход. Напротив, наричаше тази идея утопична.

Сега, когато видя, че други държави вече го правят и България няма как да бъде изключена, обърна плочата и запя на нов глас, но фалшиво. Фалшиво, защото говори с колебания и полуистини. Няма да коментирам по какви причини - всеки може сам да си отговори. Така подредено, словото му умишлено оставя съмнения у зрителя - не за неговата компетентност, а за идеята като цяло. Нима българинът заслужава? Ама, дали пък не е мързелив? Какъв е българинът? Трета категория? Осма?

Така се прави, когато искаш да съсипеш нещо още в зародиш, нещо, което ще изведе България от бедността.

Но има и още - Манолов обиди младите хора, като каза "Имаме цяло поколение, което не иска да работи". Да, Манолов, не иска да работи. Не иска да работи за жълтите стотинки, които му подават, колкото да може да оцелее, но не и да живее пълноценно. Не иска да работи за кефа и богатството на онези, които ограбиха родителите му, бабите и дядовците му. Младите хора не са слепци и не са глупаци. Те учат много, светът е в шепите им, интересуват се и говорят повече чужди езици от родителите си. Имат амбиции, мечти и стремежи. Не са грохнали от умора и безплодна борба.

Да, младите хора НЕ ЖЕЛАЯТ да бъхтят като нас, а искат трудът им да бъде оценен, както трябва. Затова емигрират, веднага след напускането на университетите. Емигрират заради такива като Вас, г-н Манолов, които ги обиждат, но в същото време през целия си живот заемат постове, без да правят нищичко, за да се промени България, да има работа и достойно заплащане.

Хайде, г-н Манолов, останете със здраве. И по всички телевизии да се пробвате, нито разбирате, нито Ви пука. Това го знам със сигурност. Надявам се искрено хората да не Ви слушат и да не Ви вярват.

И не забравяйте, мосю Синдикална звезда, че на дъното на кутията на Пандора винаги се крие надеждата. Надеждата е наша - на младите и старите, на работещите и безработните, на децата и на родителите - жива е. Казва се Български Съюз за Директна Демокрация.

www.budd.bg

Автор: Лидия Делирадева