Новогодишно послание на БСДД? Да, от българи за българите!

Новогодишното послание на Български Съюз за Директна Демокрация не е писано в нечий лъскав кабинет. Ние попитахме българи с най-различни професии какво пожелават на сънародниците си за Новата 2016 година. И те споделиха истински и човешки неща. Споделиха душата си с всички нас. Нашето послание е от хората за хората. От човеците към човеците. И ще ви докосне много по-силно.

Омръзна ни 70 години да слушаме новогодишни речи от президенти, премиери и политици, лишени от смисъл и душа. Омръзна ни думата „стабилност” в условия на покъртителна бедност.

Думите са само семантична опаковка, когато зад тях няма решение за живота на обикновените хора. Някой им пише словата на неуважаемите. И те излизат с блага усмивка пред телевизионните камери и ги прочитат на онези, които са загубили дома си, живеят във фургони след наводненията, събират пари за лечение с есемеси, ровят в контейнерите за боклук, закриват фирмите си, емигрират, биват пребивани за 30 лева.

Те не са просто лицемери. Те са затлъстели от лицемерие и дебелоочие. Но мъдрият ни Чудомир е казал, че човек, който обича да преяжда, копае своя гроб със зъбите си. Не са ни нужни техните новогодишни пустословия. Нужна е грижа за всеки човек, нужна е спешна промяна в модела на управление.

Те не искат да питат българския народ за нищо. Защото ги е страх да не изгубят привилегиите си. Ние обаче искаме да бъдем питани и сами да вземаме решения за живота си. Те ни възприемат като глупав електорат, потребен само по избори. Ние обаче знаем какво искаме – на първо място искаме тях да ги няма. Искаме да покажем, че България би била прекрасна без тях. Искаме да вземем живота си в свои ръце, защото 70 години стигат. Или казано пак от мъдреца Чудомир „Никоя порядъчна пчела не чака съвет от дървеницата как да събира мед.”

Ех, Чудомире.., да би ги видял с твоите очи, какви ли слова щеше да наредиш?

Време е за Директна демокрация, Базов доход и Енергийна икономика. Време е за хората, а не за политиците.

В тези послания неуважаемите не се вписват. Няма ги. Защото в словото на обикновените българи има и смисъл, и душа, и мечти, и надежда – всичко, което дебелооките не притежават.

Ивайло Иванов (офицер от Военновъздушните сили, понастоящем градинар, Италия): „Прегръдка от всички прокудени извън България на близки и роднини. Аз успях да се върна за празниците, за да видя 88-годишната си баба още веднъж поне. За баща ми не бях успял... Кога ще смогнем да стигнем до идеята, че не се ли обединим, поне заради това, че сме българи, няма да я има България?!”

Марио Трифонов (главен редактор на InLife, журналист): „Според едно старо тяхно поверие, в нощта, когато годините разменят своите места, италианците изхвърлят разни стари и непотребни неща през прозорците си, за да освободят място за нови. Взирайки се през прозореца, в зимната нощ, си пожелавам да имам силата и смелостта да изхвърля всичко старо и непотребно от своята душа и сърцето си, за да мога през следващата година да ги "напълня" с нови, неочаквани и прекрасни "неща"! Пожелавам го и на вас!”

Данила Иванова (богослов): „Пожелавам на всички българи да посрещнат Новата година в една прочистена от боклуците България.”

Надежда Кръстева (адвокат): „Нека през Новата година да станем по-сплотени, да потърсим силно духовността и вярата, да преодолеем зависимостите от чужди интереси и геополитически цели. Пожелавам за всички нас да имаме вярата и силата да открием и да продължим да утвърждаваме българските дух, култура, традиции. Да запазим идентичността си като нация и да се борим с всички сили за по-справедлив социален и икономически живот! Да се погрижим повече за децата на България и за хората в тежко социално положение. Да бъдем повече хора, отколкото рационално мислещи прагматици. Нека всички заедно да постигнем справедлива промяна на нашия живот! Да останем толерантни към различията и към неволно допуснатите грешки от другите, но да останем крайно критични към умишлените несправедливи действия, към лицемерието и към стремежа за лично облагодетелстване, работещи против благополучието на обикновения човек. Пожелавам за всеки от нас да се преборим с религиозния фанатизъм и да не допуснем нови трагедии и разрушаване на лични съдби в национален и в световен аспект!”

Николай Дойчев (бивш служител в МВР): „Скъпи приятели, желая ви здраве и щастие. Нека във всеки български дом да има много топлина, радост и благополучие!”

Слави Петров (печатар): „Толкова малко останахме българите в България, че е дошло време да се запознаем и да променим всичко, което не харесваме.”

Димитрина Живкова (счетоводител): „Скъпи сънародници, независимо от етнос и религия и от всяко кътче по света, настъпи моментът, в който да се обединим за благото на Родината, в която сме родени и милеем да я видим като място, в което да живеем в мир и просперитет за нас, нашите деца и родители. Дойде време, в което ние, Българите, да поемем сами изграждането на Родината, като за целта се изискват адекватни и спешни мерки: първо в мисленето и второ - с противопоставянето на приемане на решения от определени хора, които решения не са съгласувани със суверена.”

Георги Чипов (водолаз): „От много години съм водолаз и при нас има едно пожелание "за равен брой", тоест гмурканията и изплаванията да са равен брой. Моето пожелание е да изравним броя, тоест да преодолеем най-после атмосферното налягане и да изплаваме на повърхността, защото отдавна сме на резерва и скоро ще ни свърши въздухът. Весела Нова година, дано отговори на надеждите ни. Наздраве!”

Георги Неделчев (инженер-икономист): „През новата година българите вече да приемат, че бедността не е тяхната съдба и са достоен европейски народ. Инструментите за промяната на несправедливото унижение на гражданите са налице и е време да бъдат приложени със силата на мнозинството.”

Владислав Пелов (предприемач): „Пожелавам на своите съграждани да четат! Да ценят изкуството, да се интересуват от историята и да се мъчат да контролират съдбата си! В книгите е скрито всичко, което ни е нужно и само чрез силата на литературата имаме шанс да продължим да съществуваме като народ!”

Пламен Димитров (адвокат): „Скъпи приятели, вече близо четвърт век България е управлявана от хора, свързани с олигархията и мафията. Хора, гледащи единствено собствените си интереси, а не и интересите на народа. През този период все повече народът обедняваше, получи се и демографски срив, след като много българи започнаха да търсят късмета си в чужбина. Ние от ПП БСДД не обещаваме, както повечето партии, а сме готови да поемем тежкото бреме на народа и да му върнем вярата в доброто и в живота! През изтичащата 2015 г. държавата се тресеше от скандали в здравеопазването, полицията и съдебната система. Ние категорично заявяваме, че всеки един Българин ще получи гарантиран Базов доход, с което ще се изкорени бедността. Повярвайте ни! Пожелавам ви мирна и щастлива 2016 г.!”

Соня Момчилова (автор и журналист): "Служете, мили хора, и раздавайте онова, което сте получили даром. Талантът и добротата не са за продан.”

Николай Господинов (спортен журналист): „Всичко е в нашите ръце. Да преодолеем себе си. Весели празници!”

Нели Гошева (доброволец и общественик): „В така очертаната ситуация в България и света, това, за което трябва да се пледира неуморно, е българските граждани да не се поддават на манипулации, които всяват омраза към някого, да бъдем обединени срещу престъпленията срещу народа и онези, които ги създават, да творим добро, да работим и да се борим всеотдайно, за да подобрим живота на всички, а не на един или двама. Да се стремим към доброволчество и честен труд, това ще ни изведе към по-добър живот за цяла България. Щастлива и успешна Нова година!”

Виктор Божиков (градинар): „Желая ви Здраве! Щастие и Здраве, и хайде да работим повече за природата, и за себе си, и за другите!”

Димитър Лалев (филмов и телевизионен продуцент): „През изминалата 2015 г. се случиха много политически трусове и нерентабилни икономически инвестиции на политиците. За пореден път се доказа, че правото на човека да живее достойно и свободно е неосъществена мечта. Нека 2016 г. да бъде година на сигурността в социален и финансов план. Да бъде благословена България, за една спокойна и много благодатна и плодородна година. Да бъде годината на Базовия доход и годината на истинската демокрация, и това е Директната Демокрация. Честита Нова 2016 г., братя и сестри!”

Георги Величков (спортист, треньор и предприемач): „Пожелавам на всички наши приятели, симпатизанти, членове, критици, противници, Българи, на първо място вяра, защото вярата дава стимул за живот, смелост, защото свободен е този, който не познава страха, и време, защото когато човек има време, той има здраве, щастие, любов и всичко, което пожелае. Бог да пази България!”

Нилгюн Юдаиева (учителка): „Нека през новата 2016 година всички ние -българският народ - да се издигнем над религиозните си различия- християни, мюсюлмани, евреи и т.н. - и да гледаме един на друг като равни в убеждението на Всемирната Любов и Всемирната Интелигентна Закрила - в мир със себе си, един с друг и с онези, които са решени да се борят докрай.”

Иван Николов (монтажник): „Исая, 9 глава: „Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.”

Емил Кимов (оператор в завод за пластика, Чехия): „Пожелавам на всички българи много здраве и щастие, нека бъдем по-толерантни и обичливи към хората около нас и успешна 2016 година! Бог да пази България!”

Асен Габровски (супервайзър на обект, Великобритания): „Моето послание към българският народ е най-вече здраве и благополучие, постигнати с успеха в обединението на нацията, запазване националната памет и историческото ни наследство. Искам България да бъде решаващ фактор в Европейското семейство. Преуспяване на българина във вътрешния пазар на потребление в страната. Да излезем с чест и достойнство пред света, за постигане на мир и любов с вяра, че България ще остане и за поколенията.”

Асен Асенов (собственик на фирма): „Морал и отговорност за бъдещето на нацията, да следваме заветите на дедите ни, за да запазим България за децата ни. Да възродим духа и достойнството на един древен НАРОД чрез обединение на ценностите и културата, завещани от предците и основополагателите на територията България!”

Любимо Минков (художник): „Уважаеми сънародници, все повече са примерите за малки държави, които успяват да поставят условията за нормално съществувание в новите реалности на глобалност. Защо да продължаваме да вярваме на назначените фигуранти, вместо да поискаме да ни управляват най-достойните хора на нацията. Няма граници! Нито за парите, нито за информацията, нито за търговията, нито за културата, нито за благата и сме длъжни да надскочим архаизми, съществуващи от векове и да заживеем в днешното време. Апелирам за разум и човечност към всички онези, които все още се чувстват не само българи, а и живи, за да спасим това, което имаме от векове. Да открием хората около нас!“

Таня Тодорова (психолог и специалист в подбора на персонал, Германия): "По Коледа ставаме добри - правим си равносметка на изминалата година, срещаме се и звъним на близки, за които не сме намерили време през цялата година, включваме се в благотворителни инициативи, за да направим индулгенция на душата си. За съжаление, Коледа трае само ден и после всичко се връща в старото русло. По Коледа, казват, ставали и чудеса, и на мен ми се иска вместо да бъдем добри един ден в годината, да направим обратното: да сме такива през цялата година - отговорни към постъпките си, готови да променим себе си, да учим нови неща, за да бъдем полезни на себе си, на близките си и на обществото. А какво ще правим на Коледа тогава? Ще празнуваме новата си идентичност и това, че сме имали куража да се променим."

Златина Кралева (адвокат): „Искам българите в 2016 г. да осъзнаят силата на единството и обединението! Да спрем да се делим на красиви и грозни, умни и глупави, бедни и богати, комунисти и некомунисти, на живеещи в България и емигранти и т.н.! Да последваме завета на дедите ни и да му придадем нов смисъл и съдържание - "Съединението прави силата"! Нека да застанем със сърцата си зад светлия идеал "България" и нищо да не е в състояние да ни отдръпне от следването му! Нека се изпълним с чистота и любов преди да започнем да говорим или пишем за България, нека казаното от нас да е резултат на любов и вяра, а не на омраза, алчност, злоба, завист и страх! Да разберем, че защитавайки България ние защитаваме себе си! Всеки един от нас не е защитен, ако не е защитена България и затова ние трябва да я пазим, за да запазим и себе си и да осигурим бъдеще на следващото поколение!”

Костадин Иванов (машинен инженер): „Здраве - за да имаме Силата! Разум - за да имаме Вярата! Воля - за да осъществяваме Мечтите си! Малко Късмет и много Любов!”

Илия Илиев (икономист): „Новата година да е мирна, плодовита, весела честита! Да бъдем повече състрадателни и услужливо разбираеми, подпомагайки бедните и тежкоболните съседи и познати. Да бъдем повече добри и злобата, и завистта от нас да се изпарят. Да започнем най-сетне да изграждаме и плодотворно да творим, и държавата да подредим!”

Лидия Делирадева (правозащитник и автор): „През 2016 г. се навършват 1851 години от началото на българската държавност в Европа и 1335 години от създаването на Дунавска България от кан Аспарух. България е най-старата европейска държава с непроменено име, която е създадена преди повече от 18 века. Пожелавам на древния и горд български народ да провиди отвъд злочестината на днешното отчаяние, отвъд бедността, отвъд политическата перверзия. Скъпи братя и сестри, дошло е време за щастие. Желая ви смелостта да го отстоявате заедно с нас от БСДД, желая ви сила, за да го сбъднем всички заедно. Щастието започва с това да бъдем отговорни и да вземаме решения, да бъдем освободени от страха от бедност, за да бъдем пълноценни и предприемчиви. Щастието е толкова възможно и постижимо. Не му обръщайте гръб. Да живее и да пребъде България!”

Венцислав Николов (машинен оператор): „Нека новата година донесе нещо ново - повече позитивизъм, здраве и късмет!”

Боян Ковачев (водопроводчик, Италия): „Днес, всички ние сме се събрали с близки и приятели за да отпразнуваме отминаващата година и за да посрещнем новата с надежда. Не, не вярвам на това. Ние се събираме защото сме самотни. Този ден е един от последните случаи които ни оставиха, за да се виждаме. Виждаме се, за да празнуваме и празнуваме, защото се виждаме. Някои идваме отдалеч, за да си отидем отново, други са близо, ама все ги няма. Всички в смъртна хватка с това престъпно ежедневие, което ни отне мечтите в замяна на “правото” ни на трудов стаж. И така до следващия празник. Да се веселим до зори и майната му, да, ама да не забравяме че сме по-щастливи, по-свободни и по-малко егоисти, защото сме заедно. И това е моето обръщение към моите съграждани: ЗАЕДНО Е ПО-ДОБРЕ.“

За #Българска_директна_демокрация с #Базов_доход и #Енергийна_икономика

Времето дойде!

Очакваме ви, заедно, за истинската смяна на системата: http://www.budd.bg/declaration/