Гергьовден!

 

Един от прекрасните ни празници - древен, наситен с пролетни емоции, надежди, ден на храбростта и на Българската армия.

Честит да е на всеки български гражданин, който се стреми с нови сили, борейки се с несправедливостта, да допринесе за благоденствието на семейството и родината си. Честит празник на всички именници, на военнослужещите, на православните християни!

Символиката в красивата легенда е недвусмислена - побеждавайки змея, Свети Георги освобождава изворите и дарява пролетните блага на жителите на град Кирена. Смелостта му е възнаградена с благодарност и почит; химни, молитви и храмове ще възхваляват вечно победата над злото, тържеството на храбростта и волята за нов живот.

Дано съумеем да претворим и осмислим посланието на стария празник в нашето съвремие; дано самият светия ни дари с част от неговите сили, за да осъзнаем своята мощ като народ, понесъл толкова страдания!

Като народ, обединен от идеята да пребори злото със силата на храбростта, да насочи зреещия справедлив гняв срещу днешните тирани, да осъзнае истинските причини за своите нещастия и точно да използва слабото място на днешната крайно несправедлива система у нас. За спасението на изстрадалата ни родина и за връщането на достойството на българския народ!

Дано осъзнаем как можем да преборим Змея днес - с копието, символ на новата политическа революция в умовете и сърцата на българите у нас и по света. Да станем отново господари на собствената си съдба със системата, която гарантира възможността на всеки български гражданин да участва във вземането на решенията.

За ‪#‎Българска_директна_демокрация‬!

Времето дойде!
www.budd.bg