Респект, Гърция!

3.558.450, или 61,30% от гръцките граждани гласуваха срещу контрола над собствената си държава, налаган от корпоративните и лобистки интереси в Брюксел. 
Свободният избор и смазващото 'ΟΧΙ показаха, че светът може да поеме в посока, избрана от хората на една държава. 

Отговорността на правителството бе филтрирана през прекия избор на народа, който даде съвременен урок на Европа що е то Директна Демокрация на практика и то пряко от люлката на древногръцката Δημοκρατία ("δήμος" – сбор от политически отговорни хора, "κράτος" – сила, власт, господство). 
Поучихме се, виждайки на практика, как в период на криза, а защо не и в такъв на просперитет, Европа би могла да се превърне в магнат на приятелството, социалната ангажираност, политическата отговорност и свободните търговски отношения. 

Рано днес, в полза на отговорния народ, воден от собствения си вот и отговорно правителство, вече бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис се оттегли от министерския пост, осигурявайки "по-благоприятни условия на предстоящите преговори с кредиторите по погасяване на гръцкия дълг". 

Ще успее ли обаче поелият поста, родом от Ротердам, Холандия, Евклидис Цакалотос да защити интересите на Гърция и нейните граждани, ще се справи ли в "клетката" на днешната политическа еврозона, с помощта на малката пробойна, която отвори вчерашното ΌΧΙ? Това ще покажат следващите часове и дни.

Оставаме с опита на южната ни съседка, и надеждата и организацията на нашия народ за свободна Европа с Базов Доход, Директна Демокрация и Енергийна Икономика. Присъединете се!