Гласувай. Напусни. Вземи контрола.

Във Великобритания се надига нова мощна кампания, оглавена от някои от най-известните и успешни национални бизнес-лидери, против кликата, управляваща ЕС. Сред инициаторите срещаме имената на Джон Коудуел - търговец и филантроп, Джо Фостър - основател на Рийбок, Кристофър Фойл - инвеститор и много други.

"Всяка седмица Великобритания изпраща 350 милиона британски лири от парите на данъкоплатците на ЕС. Това е стойността на една напълно оборудвана болница. Казано по друг начин това са близо 20 милиарда лири на година. Това е половината от бюджета на английските училища. Четири пъти бюджета на шотландските училища. Четири пъти бюджета на Великобритания за наука и изследвания и 60 пъти стойността на лекарствата за борба с рака. Да си представим какво друго може да се купи с тези пари - най-добрите болници, стотици нови училища, пионерни здравни и научни изследвания, можем да построим нови пътища, да усъвършенстваме железопътните линии, да подобрим регионалните летища и да намалим данъчната тежест. 

Гласувайте за напускане на ЕС. Нека да поемем контрола, да спестим пари, да инвестираме в здравната система, в наука, Направете промяната с по-сигурния избор."

http://www.voteleavetakecontrol.org/campaign

Кои са бизнес-лидерите у нас и защо разчитат на "субсидии" от ЕС, за да поддържат бизнеса си? Какъв всъщност е бизнесът им? Какво е положението на хората, работещи при тях? Какви са системите на управление, доколко са конкурентоспособни или се разчита основно на европейски помощи? Какво е качеството на българското предприемачество? Кой се грижи за неговото развитие и как? 

Много въпроси, малко отговори днес.
Повече отговори за утрешния ден можете да откриете тук.