Дълбокото мълчание по темата за достойния живот на българските граждани, за прекратяването на демографската катастрофа в България и бъдещето пред българския народ е нарушено от желанието да бъде разкрита истината за възможностите, които предлага системата с #Безусловен_базов_доход. И всичко това в дилаога на Георги Неделчев със зрителите на телевизия Евроком, в Делниците на Николай Колев.
Един дебат става все по-важен и полемичен по цял свят. Ето че и в България поставяме въпроса: трябва ли държавата да плаща базов доход на всеки? В Швейцария се проведе референдум за въвеждане на универсален базов доход, а във Финландия стартира експериментална програма за 200 семейства.

Безусловният базов доход е една директна инвестиция на държавата във всеки един гражданин. Има много различни виждания по въпроса, но нещата са много прости – това е едно споделяне на част от националния доход между всички граждани, за да може всеки един от тях да запази своето достойнство, което е основно човешко право.

Финландия започна проект за безусловен базов доход - 2000 финландци ще взимат по 560 евро от държавата без никакви условия към тях. Ще има ли финансов ефект от подобен държавен подход и приложим ли е за икономики като българската - коментираха финансовите експерти Георги Ганев и Георги Неделчев.

По целия свят хората обсъждат и експериментират с пари, които са "безплатни", защото работните места тепърва ще намаляват. Доходът за съществуването се разделя от заплащането за труда, а доброволчеството придобива нов смисъл. Вижте как днес става това. Времето за българска директна демокрация с Базов доход и енергийна икономика дойде!

Как се оказахме с толкова много дългове? Защо страда огромната част от гражданите, задъхващи се от непосилна финансова тежест? Как се появиха и защо изчезнаха парите у нас? Вижте още едно видео, което идва при нас от нашите колеги във Великобритания, но важи с пълна сила и за родната банкова система.

Ново поколение защитен електронен портфейл – електронно устройство, което изглежда и работи по подобие на обикновената кредитна карта, с възможност за съчетаване на всички банкови активи, в т.ч. и базовия доход, в едно.

Така човешки, по детски справедливо действа и Базовият доход. Разбира се, когато е подкрепен от ясни правила, които важат за всички под контрола на обществото. Да не забравяме, че отнякъде трябва да дойде и сандвичът.:))))

Базовият доход – представяне.

Филмът, събудил цяла Европа. Създаден през 2008-ма в разгара на голямата финансова криза, още по-актуален днес. Просто и приятелско обяснение на основните процеси при Базовия доход. Днес напълно възможен и постижим, адаптиран за нашите условия в Организационната ни платформа.

Базовият доход – нагледно.