Директорът на Дойче Телеком също подкрепи въвеждането на безусловен Базов доход

Индустриализираните държави трябва да въведат безусловния #Базов_доход в отговор на загубата на работни места и социалния разпад, причинени от цифровизацията, заяви главният изпълнителен директор на Deutsche Telekom пред Handelsblatt.

"Всички ние трябва да осигурим стабилност и социално сближаване, из основи и по принцип", каза Timotheus Höttges в интервю, "... в противен случай ще започне ера на радикализация, фанатизъм и тероризъм, които днес дори не можем да си представим."

Г-н Höttges заяви също, че настоящата система няма да бъде в състояние да поддържа задълженията си за социални грижи в бъдеще: "Струва ми се, че трябва да се мисли за съвсем нови модели на финансиране", каза той.

"Това, което не е наред с днешната социална държава е, че трябва да помолите за помощ, когато сте работили през целия си живот," каза г-н Höttges. "Базовият доход обещава повече достойнство за хората и същевременно е в подкрепа на компаниите."

Българският съюз за директна демокрация - БСДД е българска гражданска организация, регистрирана по Закона за политическите партии, която включва в Програмната си платформа от самото си основаване политиката за въвеждане на безусловен Базов доход.

Събуждай #България! Времето дойде!

www.budd.bg/membership/

https://global.handelsblatt.com/breaking/telekom-ceo-backs-basic-income-to-safeguard-social-stability?platform=hootsuite